sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-limerahka-torttu

Murupohja:
150 g Digestive-keksejä
50g margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 tlk (á 200g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:

100 g valkosuklaata
karamellirakeita

Nyt käytän itse pätkiksen paloja koska ei ole muuta.

Ohje on suunniteltu 22-24cm halkaisijalla olevaan irtokakkupohjaan. Itsellä pohja on 20cm joten laitoin vain yhden purkin rahkaa.

Laitoin tortun jääkaappiin hyytymään 3-4h ja sitten pitäisi olla valmis tarjoitavaksi.

Ohje on löydetty Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä 1.10.

Kuva tulee sitten kun on valmis tarjoiltavaksi.. :)


----------------
Update 18.4.

Torttu ei ollut kovin hyvää.. Tai oli se okei mutta odotin parempaa.
Syyt: olisi pitänyt laittaa se kaksi purkkia rahkaa, olisi tullut varmasti enemmän makua.
Olisi pitänyt laittaa päälle valkosuklaata koska olisi siitäkin tullut lisää makua.

Vaikka ohjeessa sanotaan että 3-4 tuntia kylmässä, ei se mielestäni riitä (tai sitten jääkaappini on vain epäkunnossa).. koska otin torttuni n. 3h päästä jääkaapista ja murupohja ei oikein pysynyt kasassa..

tästä oppien.

Eastertheme / Pääsiäisteemaan


Tähän vielä ostoksia pääsiäisen teemoihin. Jotain tulikin noista jo testattua.. Suklaamuotit odottaa vielä jonkun aikaa.

Here's some things for Easter theme. I tested some of those.. Choco molds are still waiting to be used.


Intian tuliaiset / Souveniers from India


Halusin vain näyttää mitä tuli ostettua Intiasta liittyen leipomiseen ja kakkujen koristeluun. Nyt on ainakin tylliä monta kappaletta.. Pääsee tekemään paljon erilaisia kuvioita yms.

I just wanted to show you what I bought from India for baking and decorating cakes.. Now at least I have a lot of nostrils.. being able to do different kind of patterns etc..


Sima / Mead




Päätin tehdä tänään ensimmäisen virallisen simakokeiluni.
Vappuunhan on vielä aikaa, no, parisen viikkoa. Tuli kuitenkin ostettua tee-se-itse - simapaketti ja ajattelin ryhtyä tuumasta toimeen.
Kenties testaan myöhemmin vielä tehdä ihan alusta asti siman itse ja tietysti myös kaupan versiota voisi testata.

Today I decided to do my first official mead-try out. There's still time for 1st of May, well couple weeks. I ended up buying this do-it-yourself-package and decided to give it a try.
Maybe later I will test making mead from cratch and of course the one they sell on stores.

Eli ideana siis se että 2 litraa vettä, pussi uutetta sekaan, 2 dl sokeria ja sitten pussi kuivahiivaa ripotellaan päälle.
Annetaan 24h käydä ja huomenna pullotan aineen sekä lisään rusinat. 2vrk myöhemmin juoman pitäisi olla valmista juotavaksi.

So the idea is to put 2 liters of water, bag of essence, 2 dl sugar and then bag of dry yeast on top of the mix. Let it stay still for 24 hours and tomorrow I will be able to bottle it and add raisins. 2 days later the drink should be ready for drinking.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pääsiäisleivos / Easter pastry





Ostin pääsiäismuna-kakkuvuoan. Pieni kokoinen ja leipoessani tajusin että olisi pitänyt ostaa niitä vuokia useampi koska kestää ikuisuus jos tekee useammalle näitä leivoksia.

I bought this easter egg-cake tin. Small one and after my bought and experiments I realized that I should have bought more at the same time.. It's small and it will take forever to bake these things for more than one.

Tein siis leivoskokeilun. Ihan sokerikakkupohja-ohjetta käyttäen. Kakku uuniin n.175 astetta ja 15min. Riippuu tietysti uunista ja taikinan määrästä. Tarkkaile. Täytin leivoksen kerrokset pätkismoussella ja sitten myös ns. voitelin koko leivoksen sillä. Päälle kevääseen sopiva keltainen väri eli marsipaanista päällinen ja siihen kokeilin vähän koristetta yms. päälle.
Ei ihan paras koristelutulos tai näytä ainakaan niin hienolta mutta onpahan nyt kokeiltu. Jos jaksaisi enemmän nähdä vaivaa ensi kerralla.

I made this experiment the other day. I made the basic cakerecipe. Same amount of sugar, eggs, flour. Then caketin in the oven 175´c and around 15min in the oven. Depends of the amount of pastry in the tin and how well your oven works. Observe. I filled the layers with pätkismousse and then I also spread the mousse all over the "easteregg". On top of the pastry I used yellow marsipan and some decorations on it. It wasn't my best creation but at least now I know and tried. Maybe next time I will have more effort.



Leivoksen sisäänhän voi laittaa ihan mitä itse haluaa.. Itsellä oli ylimääräistä jäämää tuosta pätkismoussesta joten sitä laitoin sinne. Toki voi ihan kermarahka-sekoitusta tai hilloa tai muuta moussea tai marmelaadia tai banaania tai tai.. ihan mitä vain mistä tykkää.
Leivos on valmis syötäväksi.

You can put basically anything inside the pastry / between the layers. I had some extra pätkismousse so I used that. Just use what ever you like, jam, whipped cream, other type of mousse, anything you like. Then the pastry is ready be eaten.

On kiva kyllä kokeilla erilaisia juttuja, varsinkin jotka sopivat myös aina tiettyyn vuodenaikaan tai juhlaan. Ja sitten voikin kavereita kutsua koolle :)

I really like to try different things, especially when you do it for some seasonal celebration or something like that.. and then you can just invite your friends together.. :)



keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

the idea behind this

The idea of this blog is to spread the love of my cakes and bakes and things I try to make and bake here in my flat.. :) Just little fun in the life

Tämän blogin idea on "jakaa rakkautta" kakkujen ja leipomusteni kautta ja mitä yritänkään leivoskella täällä kämpilläni. Vähän lisää hauskuutta elämään. :) Suotakoon se minulle

I will try to put pictures and recipes of what ever I will create to this world.. and hopefully you my friend would also come and eat these creations..

Yritän laittaa kuvia ja reseptejä näistä luomuksistani... ja toivottavasti myös tulet niitä syömään tänne luokseni.. eihän ole oikeutettua että yksinäni nautin niistä..